WEDDCAMP

Kelet -Európai Esküvői Fotós Konferencia

2021 Szeptember 21-22.


Ebben a posztban csupán össze szeretném foglalni miről is maradt le az, aki nem vett részt idén a Mamaia-án megrendezett “Kelet Európai Esküvőfotós WEDDCAMP Konferencián”. Én magam is csupán először látogattam ki az idén már 6. alkalommal megrendezett eseményre, köszönhetően Koncsol Tündének, aki felvett engem és Eisenberger Gigit potyautasnak maga mellé.

Az út nem volt rövid, ellenben hosszú és szép. Mind a hárman egyetértettünk abban, hogy bár nem túl kiterjedt még az autópálya hálózat Romániában, az utak minősége sokkal jobb mint Magyarországon, akár a völgy mélyén akár a hegy tetéjén járjunk.

Lássuk is az első nap előadóit:

Egy Romániában jól ismert, craiovai esküvőfotós Florin Stefan nyitotta meg a kétnapos előadás-sorozatot.

weblapja: http://florinstefan.ro/

A következő előadó Segun Olotu, egy nigériai esküvőfotós volt. Jelenleg a weboldala nem üzemel, itt olvashattok róla egy weddcampes összefoglalót angolul:

https://www.weddcamp.com/speaker/segun-olotu/

A nap második felét, egy németországban élő divatfotós, bizonyos Viviana Galletta kezdte. Weddcampes rövid összefoglaló:

https://www.weddcamp.com/speaker/viviana-galletta/

weblapja: https://www.galletta-photography.com/

Az első nap záró előadója, előadói Monica és Pol azaz “The Richters” voltak.
weddcampes linkjük:

https://www.weddcamp.com/speaker/the-richters-monica-pol/

weblapjuk: https://www.onlytherichters.com/

A két napon természetesen a szponzorok képviselői is tartottak egy-egy rövidebb 15 – 30 perces beszédet, ezekről most nem fogok szót ejteni.

A második napon Mihai Zaharia folytatta az előadásokat.

weblapja: https://www.mzphotography.ro/

A második előadó a belga Yves Schepers volt. Weddcampes rövid angol összefoglaló:

https://www.weddcamp.com/speaker/yves-schepers/

weblapja: https://yvesschepers.com/en/

A második nap, és egyben az esemény utolsó előadója pedig Mauricio Arias volt. Weddcampes rövid angol összefoglaló:

https://www.weddcamp.com/speaker/mauricio-arias/

weblapja: https://www.chrismanstudios.com/

Az eseményen nagyjából 70 fő vett részt, szemben a Covid előtt rendezett konferenciákkal, amiken a 200 fő körüli résztvevő volt a megszokott. A konferenciát évek óta 7 fő szervezi, ugyan az előző alkalmakon nem voltam, de idén nagyszerű munkát végeztek. Ha tehetem, biztosan jövőre is ellátogatok a Weddcampre. A következő posztban, már részletesebben is bele fogok menni az előadásokba és abba, hogy én magam hogyan éltem meg a konferenciát, milyen útravalókat (sokat és jókat) kaptam. Külön öröm volt összefutni Lukácsi Alpárral, aki Erdélyben él és alkot, és évek óta oszlopos tagja a Magyar Esküvőfotósok közösségének.