A Magyar Esküvőfotósok 2019-es fotópályázatának díjazott és döntős képei

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, AKI RÉSZT VETT A 2019-ES FOTÓPÁLYÁZATUNKON, ÉS GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK!

Gratulálunk Józsa Tamásnak, az ő képe nyerte a MAEF 2019-es Esküvői Fotópályázatát! 

Józsa Tamás

Gratulálunk Szerdahelyi Ritának, Máthé Daniellának, Stróbli Norbetnek, Orczy Rafaelnek és Kincses Attilának! A zsűri döntése alapján ők állhatnak fel a képzeletbeli dobogó második fokára. 

MOST JÖJJÖN PÁR GONDOLAT A ZSŰRI TAGJAITÓL ÉS A SZERVEZŐTŐL 

“Mivel mindannyian tudjuk, hogy nagyon sok tehetséges magyar fotós van, alig vártam, hogy lássam a nevezett munkákat. Fantasztikus pillanatképek és igényes kreatív fotók versenyeztek egymással. A döbbenetesen erős mezőnyt látva, minden házasulandó párt arra bíztatok, hogy nyugodtan engedjék át az irányítást a profi fotósoknak és csak élvezzék az esküvőjük minden pillanatát. Gratulálok a nyerteseknek és a nevezőknek egyaránt!”

Seres Zsolt 

“Az első, és legfontosabb tanulság a pályázók képeivel kapcsolatban, hogy érezhetően húzódik szét a mezőny. Néhány évvel ezelőtt nem lett volna ekkora különbség a legjobb és a legkevésbé jól sikerült képek közt. Engem ennek a jelenségnek a jó oldala érdekel elsősorban, hogy van törekvés a nemzetközi szintre feljönni. És itt nem csak a divatos trendekről van szó, hanem a játékosságról, a terek tágabb használatáról, még több emberközeli szituációról. Ezektől lesznek igazán jók és maradandó értékűek az esküvői fotók. Gratulálok a nyerteseknek, az utolsó forduló nagyon kemény volt, köszönjük hogy megizzasztottatok minket :)”

Cserkúti György 

“2017 decemberében indítottam útjára a Magyar Esküvőfotósok weboldalt. A cél egy olyan felület megteremtése volt, ahol nem csak az a fontos, hogy a házasulandó párok esküvői fotósokat találjanak maguknak, hanem az is, hogy idővel kialakuljon egy inspiratív szakmai közösség. Úgy hiszem, hogy van erre igény Magyarországon. Az idei, első fotópályázat volt a következő lépcsőfok.

Összesen 43-an pályáztak 623 db képpel. Külön öröm, hogy határon túli magyarok is jelentkeztek. Ahogyan az eredmény is tükrözi, idén döntő többségben voltak a fekete-fehér fotók. Azt hiszem valamennyi zsűritag nevében mondhatom, elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Nagyon sokat tanultam a pályázat és a zsűrizés ideje alatt, nagyon furcsa volt, hogy én vagyok az egyetlen aki “mindent lát”, de semmit nem tehet. Természetesen volt pár kép amit szívesen láttam volna a döntőben, de végig bíztam a zsűriben. Amikor értékelni kell egy fényképet, van egy-két objektív szempont, de döntően szubjektív értékelés születik, ezért is nagyon fontos, hogy kiket kér fel az ember zsűrizni.

Terveim szerint jövőre is lesz esküvői fotópályázatunk, valószínűleg ugyancsak január – február hónapban, hiszen ilyenkor talán több ideje akad a fotósoknak. Ez az első pályázat kicsit ugrás volt a sötétbe, mind nekünk rendezőknek, mind pedig a fotósoknak, hiszen újak vagyunk, nem mindenki ismeri a weboldalunkat és a munkánkat. Remélem jövőre sikerül még több fényképészt megszólítani, hogy még több fantasztikus képpel gazdagodjunk.

Sarvady Mátyás

 MAEF 2019 -es fotópályázatának döntős képei 

Gratulálunk Bartók Gábornak, az ő képe nyerte a MAEF 2019-es Esküvői Fotópályázat közönségdíját!

MAEF-23BartókGábor.JPG
Bartók Gábor