2022 -es Magyar Esküvői Fotópályázat kiírása

Kedves Fotósok! Idén, immár 4. alkalommal fogjuk megrendezni esküvői fotópályázatunkat.

A pályázat teljes leírása letölthető innen PDF formátumban: 2022-es pályázati kiírás vagy alább olvasható:

1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 

A pályázat célja – a 2021. évben esküvővel összefüggésben készült legszebb, legigényesebb, legkreatívabb, legkülönlegesebb fotók elismerése és díjazása. 

2022-ben két kategóriában fogadunk nevezéseket: 

Páros portré, kreatív képek, melyeken csak a pár szerepel

* fényképek, amiket a fotós külön elvonulva a párral készített, olyan képek is küldhetőek amiken nem együtt szerepel a pár

Elkapott pillanatok az esküvő bármely momentumáról (nem megrendezett kép) 

Reméljük sikerül értéket teremtenünk ezzel a fotó pályázattal, sok sikert kíván minden résztvevőnek a Zsűri és a MAEF csapata!

2. A PÁLYÁZAT IDŐBELI LEFOLYÁSA 

A pályázat mérföldkövei a követekzők: 

▪ Nevezési időszak kezdete 2022. február 1. 00:00 

▪ Pályázatok beadásának határideje 2022. február 28. 23:59 

▪ Szakmai eredményhirdetés 2022. április 1. 20:00 

▪ Közönségszavazás kezdete 2022. április 1. 20:00 

▪ Közönségszavazás lezárása és eredményhírdetés 2022. május 1. 20:00 

3. ZSŰRI ÉS DÍJAK

A képhez tartozó alt jellemző üres; Screen-Shot-2022-02-01-at-10.05.41.png a fájlnév
DÍJAK NYEREMÉNY DARAB 
FŐDÍJ KATEGÓRIÁNKÉNT* 100.000 Ft,  oklevél, MAEF fotópályázatos póló 1-1 db 
DÍJAZOTTAK KATEGÓRIÁNKÉNT* 20.000 és 10.000 Ft,  oklevél, MAEF fotópályázatos póló 2.,3.helyezés kategóriánként 
MAEF KITÜNTETÉS MAEF dicséret logo döntőbe jutott képek 30%-a 
KÖZÖNSÉGDÍJ 30.000 Ft,  oklevél, MAEF fotópályázatos póló 1 db 

4. NEVEZÉS A PÁLYÁZATRA 

Nevezési díj: 7.000 Ft 

A pályázaton való részvételnek a feltétele a nevezési díj megfizetése, melyet banki átutalással vagy befizetéssel lehet teljesíteni a pályázat kiírójának számlaszámára. Az átutalás, illetve a befizetés közlemény rovatában fel kell tüntetni a „MAEF” megjegyzést, valamint a pályázó teljes nevét és e-mail címét. 

A nevezési díjat a pályázati időszak végéig (2022. február 28.) kell megfizetni. Ennek elmaradása esetén pályázat kiírója a megküldött fotókat és pályázó nevezését érvénytelennek tekinti. 

Banki utaláshoz információk (Figyelem, változott tavalyhoz képest!): 

Unicredit Bank: 10918001 – 00000116 – 26790004 

IBAN formátum: HU89-1091-8001-0000-0116-2679-0004 

Számla tulajdonosa: Sarvady Mátyás 

5. PÁLYÁZATI SZABÁLYRENDSZER 

5.1 Tartalmi követelmények 

A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők, workshopon készült fotókat nem fogad el a pályázat kiírója. Kizárólag 2021. január 1. napja és 2021. december 31. napja között készült, saját fotókkal lehet pályázni. 

Egy pályázó maximálisan, a két kategóriában összesen 12 db digitális fényképet küldhet be. A 12 képet tetszőlegesen oszthatja szét a két kategória között, nincs megszabva mennyinek kell lennie, akár az összes, 12 képet beküldheti csak az egyik kategóriában. 

!! A kép elnevezésénél feltétlenül jelölni kell majd a kategóriát Páros / Pillanat !! 

A pályázaton kizárólag olyan fényképészek vehetnek részt, akik hivatásszerüen fotóznak esküvőket. 

5.2 Formai és technikai követelmények 

A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be, eredeti felbontásban. 

Filetípus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve, SRGB színtérben. A képek rövidebb oldalának legalább 1200 pixelnek kell lennie, tetszőleges oldalarányokkal. A beküldött képek nevezése nem visszavonható, nem módosítható. 

Fotók elnevezése: A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét és a kategória nevet ékezetek nélkül Paros / Pillanat, valamint a fotó sorszámát 01-12-ig, pl: Fotózz Elemér pályázónk fotozzelemer_paros_01, fotozzelemer_paros_02, fotozzelemer_pillanat_03 stb. névvel küldje be képeit (Kiíró katalógusba veszi a képeket, átnevezi és így juttatja el a zsűritagok részére. A zsűritagok előtt a Pályázó kiléte nem ismert.). 

Utómunka: A képeken tetszőleges utómunka végezhető Lightroomban, a képre rá retusálni nem lehet, eltávolítani pedig a kép maximum 10%-át engedélyezett. A beküldött képek nem tartalmazhatnak a szerzőre utaló információt, logót, nevet, ismertetőjelet, mivel a pályázat elbírálása anonim módon történik. A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat. 

5.3 Pályázat benyújtása 

A pályázatokat a www.wetransfer.com weboldalon keresztül az info@maef.hu e-mail címre kell beküldeni. Az így küldött üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét és számlázási címét

5.4 Értékelés menete, rangsorolás 

Pályázat kiírója vállalja, hogy az érvényes nevezést követően a beérkezett fotókat anonimizálja, azokat értékelés céljából a szakmai Zsűri tagjai részére zárt, elektronikus, online felületen elérhetővé teszi oly módon, hogy a képek készítője a Zsűri előtt nem válik ismertté az eredményhirdetésig. 

A Zsűri tagjai egyéni ízlésük szerint, egymástól függetlenül, külön-külön értékelik a pályázaton részt vevő fotókat. A Zsűri munkája nem nyilvános. 

A verseny két fordulós. Első körben a zsűri döntése alapján az összes beküldött kép 10% -a kerül be a döntőbe. 

A döntőbe került képek közül, pontozást követően, kategóriánként a Zsűri által legmagasabb pontszámot kapó kép szerzője lesz a nyertes. Ha több kép kapta a legmagasabb pontszámot, akkor a képek között szavazással dönt a Zsűri. 

A döntőbe jutott képek közül kerülnek ki a további díjazottak, szintén az elért pontszámok függvényében. A Fődíjon kívül kategóriánként a 2. és 3. helyezett kerül díjazásra 

A fődíjas és díjazott képeken felül a döntőbe került képek közül a legtöbb pontot kapott 30% MAEF kitüntetésben részesül. 

A szakmai zsűrizés után a döntőbe jutott képekkel további díjakért facebookos közönségszavazásos verseny is lesz. 

5.5 Közönségszavazás 

A szakmai zsűrizés lezárulta és eredményhirdetést követően közönségszavazás indul, pályázat kiírója a MAEF Facebook galériájába feltöltve közzéteszi az összes döntőbe jutott fotót, mely közzétételhez pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten hozzájárul. A galériába feltöltött fotókra a Facebook-on keresztül lehet szavazni. A legtöbbet megosztott, illetve a www.facebook.com/magyareskuvofotosok oldalon (ez fontos!) a legtöbbet like-olt kép nyeri el a közönségdíjat (a megosztások és a like-ok száma összeadódik). 

5.6 Eredményhirdetés 

Az eredményhirdetésre a Kiíró honlapján kerül sor. A díjazott és döntőbe került pályázatokról a pályázat Kiírója értesíti a pályázót a korábban megadott e-mail címre történő e-mail megküldésével az eredményhirdetést követően. 

A Zsűri döntése végleges, a Kiíró attól nem térhet el, a döntés ellen fellebbezni nem lehet. 

6. RÉSZVÉTEL ÉS ÉRVÉNYESSÉG 

6.1 Részvételi feltételek 

A pályázaton való részvétellel a Pályázó a pályázati feltételeket és a mellékelt adatkezelési hozzájárulást magára nézve kötelezőnek tekinti, a felhasználási feltételek elfogadja, kinyilvánítja továbbá, hogy a képek feltöltésével és a pályázaton való részvétellel személyiségi- és szerzői jogokat nem sért. Az ennek megszegéséből eredő károkat pályázó viseli, a jelen bekezdésben rögzítettekért a pályázat kiírója a felelősségét kizárja. 

A letöltött dokumentumok kizárólag a pályázaton való részvételre, a pályázat során használhatóak fel. 

6.2 Pályázatból való kizárás 

Érvénytelen a pályázat a következő esetekben: 

▪ ha beadási határidő után érkezik be a Pályázó pályaműve; 

▪ ha tartalmi és/vagy formai követelményeket nem teljesíti a Pályázó pályaműve; 

▪ ha a Pályázó nem fizette meg a nevezési díjat; 

▪ ha a Pályázó hamis adatot szolgáltat. 

Az érvénytelen pályázatot benyújtót a pályázatíró a pályázatból kizárja, melyről értesítést küld. 

A pályázatból való kizárás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre, melyet pályázó kifejezetten tudomásul vesz.